‘het podium waar we het wél bespreken en het oké is’

Het mag er zijn. Je mag erover praten. Het is fijn om er juist over te praten. Rouw en alles wat daarbij komt kijken hoort bij het leven. Laten we het bespreekbaar maken. Of houden. Laten we ons verdriet, onze liefde delen. Met het Rouwmagazine willen we daarbij helpen. Een magazine waar je troost vindt, steun, begrip, herkenning en genegenheid.

Het Rouwmagazine is een on- en offline podium voor consument en professional. Voor iedereen die te maken heeft met uitvaart, rouw en alles wat daarbij komt kijken.

Laten we het taboe doorbreken
Helaas heerst er bij jong en oud nog steeds een taboe om over de dood te praten. Hoe kunnen wij mensen laten ervaren dat het fijn kan zijn om erover te praten en dat een gesprek mooi kan zijn, net als afscheid nemen.

Mooie verhalen wisselen we af met handige checklijsten
Wij hopen mensen te verrassen met mooie verhalen (met een lach en een traan) maar ook met handige check- en invullijsten. Daarnaast kunnen we hopelijk helpen bij lastige keuzes of het regelen van praktische zaken.

Rouwmagazine geeft antwoord op de volgende vragen:

Het Rouwmagazine wordt huis-aan-huis verspreid. Daarnaast kun je ons online volgen. Via deze website en ons Instagram-kanaal.

Antwoord op al je vragen
De handige lijsten en checklists uit het magazine zullen, zodra de eerste uitgave op de mat is gevallen, online te downloaden zijn. Met één blik op deze website krijg je antwoord op veel vragen.

Zo kun je binnenkort direct een uitvaartverzekering afsluiten bij de aangesloten verzekeringsmaatschappijen of contact zoeken met een uitvaartverzorger. Weet je niet waar je moet beginnen met de organisatie van een uitvaart? Hier vind je er snel alles over!

over muriël & margot

Wij, Muriël en Margot, werken al jaren met heel veel plezier bij uitgeverij Akse Media. Onze droom om een echt Rouwmagazine uit te brengen hebben we samen tot werkelijkheid kunnen brengen, mede dankzij de steun van onze uitgever. Ons doel is bedrijven, organisaties, stichtingen, goede doelen en consumenten in contact brengen. Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van uitvaart en rouw? Waar kunnen wij je helpen in je zoektocht?

57 jaar, getrouwd met Olaf Kramer
1 dochter met een aangeboren hartafwijking

Het brein achter het Rouwmagazine

Waarom een Rouwmagazine?
Omdat ik iedereen een afscheid gun waarover is nagedacht. De afgelopen 24 jaar, want dat is de leeftijd van onze dochter op dit moment, hebben wij meerdere keren moeten nadenken over een eventueel afscheid. Het begon al direct na haar geboorte, omdat de voorspellingen slecht waren. Iedere keer weer is dit een zware opgave maar gelukkig is het bij nadenken gebleven. Toch besefte ik me maar al te goed dat we hier van tevoren wel echt over na moeten denken.

Mijn eigen afscheid
Als het zover is dan hoop ik dat het mooi weer is en dat er buiten een mooi leven gevierd kan worden met familie en vrienden. Een borrel, hapje en livemuziek.

28 jaar, woont samen met Tim van Dijk
1 dochter

Creatief meedenker en ontwerper van het Rouwmagazine

Waarom een Rouwmagazine?
Toen Muriël met het idee van dit Rouwmagazine kwam, was ik direct enthousiast. Ik ben aan de slag gegaan met een ontwerp. Gek genoeg moest ik mij voor het eerst verdiepen in de dood en alles wat daarbij komt kijken. Maar dat vond ik eerlijk gezegd heel interessant. Het verbaasde mij wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is voor, tijdens en na een uitvaart. Daarnaast merkte ik hoe mooi en waardevol een afscheid kan zijn.

Mijn eigen afscheid
Op mijn uitvaart zou ik graag willen dat iedereen die komt een witte bloem meeneemt. Eentje, want meer vind ik zonde. De soort bloem maakt niet uit, als het maar wit is. Ik zou willen dat er foto’s en mooie momenten gedeeld worden. Na afloop hoop ik dat er een klein feestje gehouden wordt. Met (heel veel) lekker eten, een borrel en misschien zelfs een dansje.

muriele en margot Akse media

editie bergen/egmond

De allereerste editie van het Rouwmagazine Bergen/Egmond is inmiddels uitgekomen! Deze wordt  huis-aan-huis bezorgt door Rodi Media.

Dit prachtige project heeft ons nu al zóveel plezier gebracht. De vele ideeën uitwerken, het creatieve proces van hoe het magazine eruit moet komen te zien en wat we daarmee willen uitstralen, het bezoeken van de ondernemers uit de regio en de enthousiaste reacties die we hebben mogen ontvangen. Wij stonden al achter ons product, maar door het gestelde vertrouwen in ons bij het vervaardigen van deze eerste uitgave is alles waar we op hoopte werkelijkheid geworden.

Neem een kijkje in het magazine! 

Wensenlijst

Het blijft een beetje gek om nu al over na te denken. Toch kan het geen kwaad om alvast stil te staan bij jouw wensen voor je uitvaart. Want het helpt je nabestaanden heel veel. Het is ontzettend fijn als zij een idee hebben van wat jij graag gewild zou hebben als je plots overlijdt.

Waar begin je?
We hebben om je op weg te helpen een aantal vragen op een rij gezet. Weet je op sommige vragen het antwoord nog niet? Geen nood! Laat deze leeg en vul ze in zodra je hier wel een antwoord op hebt. Je kunt dit formulier uitknippen uit het Rouwmagazine of hieronder downloaden, digitaal invullen en uitprinten. Vertel je partner of je ouders dat je deze wensenlijst hebt ingevuld en waar zij deze kunnen vinden.

contact

Heb je een mooi verhaal, kun jij iets betekenen voor een ander of zie jij het Rouwmagazine als een podium voor jouw bedrijf? Laten we eens praten en wie weet wat voor moois daar uit komt.

Wil jij deelnemen aan een magazine, een magazine uitgeven, een prijslijst ontvangen of gewoon een kop koffie drinken? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Mailen kan ook: info@rouw-magazine.nl of bel 0223 66 88 77.

Rouwmagazine Castricum-Limmen