<     Terug naar nieuws overzicht

Een natuurgraf voor altijd op Geestmerloo

In nieuw gecreëerde natuur aan de rand van Alkmaar helpen wij mensen een rustplaats te kiezen. Wij bieden alle ruimte voor een persoonlijk afscheid in onze sfeervolle ceremonieruimte. Een bijzondere plek om te komen en naar terug te keren. Voor iedereen, voor altijd. Dagelijks geopend voor informatie en/of een wandeling.

Aan de Nauertogt in Koedijk, tussen de woonwijk Daalmeer en recreatiegebied Geestmerambacht, vindt u een nieuw stukje natuur: Natuurbegraafplaats Geestmerloo. Sinds de zomer van 2020 kunt u hier terecht voor een natuurgraf. Een plekje voor altijd.

Begraven worden onder een boom, op de heuvel, aan het water of op een eiland met uitzicht op de duinen, dit is allemaal mogelijk op Geestmerloo. De plek kiest u samen met een medewerker van de natuurbegraafplaats zelf uit.

Bij natuurbegraven wordt u teruggegeven aan de natuur. Daarom wordt u begraven in een afbreekbare kist, mand, urn of wade. Ook uw kleding is biologisch afbreekbaar. Na de begraving neemt de natuur het graf over. Op Geestmerloo vindt u geen grafmonumenten maar is een graf herkenbaar aan een gegraveerde boomschijf. Via een landmeter worden de graven ingemeten. Zo is altijd terug te vinden wie waar een plekje heeft gevonden en wie waar ligt begraven.

Een graf op de natuurbegraafplaats is voor altijd. Voor de nabestaanden is dat een zorg minder. Zij hoeven niet na te denken over eventuele verlenging of ruiming. Omdat de natuur het graf overneemt zijn er verder geen onderhoudskosten. Met het reserveren van een graf draagt u bij aan het maken en behouden van nieuwe natuur. Nu en in de toekomst.

In de sfeervolle ceremonieruimte zijn veel natuurlijke materialen gebruikt. Er is veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie. Op Geestmerloo zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

Natuurbegraafplaats Geestmerloo is onderdeel van een natuurpark. U kunt een mooie wandeling maken in het gebied en zo de troostende kracht van de natuur ervaren. Onze medewerkers staan zeven dagen per week voor u klaar in het warme ontvangsthuis.

 

Natuurbegraafplaats Geestmerloo
W: www.natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl

Een natuurgraf voor altijd op Geestmerloo