<     Terug naar nieuws overzicht

“Mooie herinneringen blijven”

Ik ben Ester Al, opgegroeid in Limmen, getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee jaar geleden ben ik begonnen met Ester Al Uitvaartzorg. En ik was er meteen van overtuigd dat ik de juiste keuze had gemaakt. Dit klopt, voelde ik.

Al in mijn vroege jeugd kwam ik in aanraking met het verlies van een dierbare. Mijn broer kwam jong te overlijden. Ik ben dan ook opgegroeid in een gezin waar, naast gezelligheid en positiviteit, ook gemis en rouw onderdeel waren van het dagelijks leven. Ook in mijn latere leven heb ik vaker afscheid moeten nemen van dierbaren. Hierdoor zijn voor mij de dood en rouw onlosmakelijk met het leven verbonden.

Vertrouwen
Als uitvaartverzorger wil ik een passend afscheid verzorgen die recht doet aan de overledene. Een persoonlijke benadering, het goed kunnen organiseren, kennis hebben van de laatste ontwikkelingen en creatieve ideeën zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
Ik wil geen uitvaartbegeleidster zijn die binnenkomt in een grijs mantelpakje, haar laptop openslaat en die alleen maar een uitvaart komt regelen. Ik vind het belangrijk om naast de mensen te staan. Ik vind het heel bijzonder dat mensen mij het vertrouwen geven om hen te mogen begeleiden in een moeilijke en verdrietige periode van hun leven. Ik vind het zo mooi dat ik, zodra ik binnenkom bij mensen niet ik niet of nauwelijks ken, zo in vertrouwen wordt genomen. Door goed te luisteren hoop ik te begrijpen en aan te voelen wat bij hen past.

Een passend afscheid
Op die manier komt de familie tot keuzes die bij hen en hun overleden dierbare passen. Stil staan bij het leven wat iemand geleid heeft en er samen achterkomen wat het leven van de overledene zo uniek en bijzonder heeft gemaakt. Zo kom je samen tot een passend afscheid En dat is zó belangrijk.. Want ook het afscheid wordt een herinnering. En mooie herinneringen blijven.

“Mooie herinneringen blijven”