<     Terug naar nieuws overzicht

het verhaal van esther

De dag dat ik Véronique mocht ontmoeten, is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden. Maar het voelt als de dag van gisteren. Hoe intens verdrietig wij ook waren, de dag dat Véronique foto’s kwam maken van ons samen met ons mooie meisje Indy brengt alleen maar warme gevoelens naar boven.

Na dagen van veel tranen en weinig slaap weet ik nog goed hoe ik de dag begon. Ik keek ernaar uit, de familie zou komen en ik kleedde mij sinds dagen weer mooi aan. Véronique kwam binnen en het voelde meteen goed. Ze creëerde een ruimte waarin alles kon zijn en waarin ik mij heel erg op mijn gemak voelde. Ik was zo bewust van het feit dat de foto’s het enige tastbare zouden zijn van wat straks over zou blijven.

Toen Indy geboren werd, heb ik haar niet meteen vastgehouden. Ik had tijd nodig om bij te komen. Tegen de tijd dat ik haar in mijn armen had, was haar lichaampje al afgekoeld. Achteraf heb ik hier enorm veel spijt van. Wat had ik haar graag meteen op mijn borst gehad. Véronique heeft mij geholpen die wens alsnog te vervullen. Wat ben ik haar hier dankbaar voor. Het moment dat ik Indy op mijn blote borst, op mijn hart, voelde is onbeschrijfelijk. Onze harten waren zo dicht bij elkaar, zo één, zo intens, zo mooi, zo verdrietig, zo pijnlijk, zo waardevol. De dagen daarna heeft Indy heel veel bij mij gelegen, op mijn blote borst. Dierbare herinneringen.

Die dag heeft Véronique heel veel mooie foto’s gemaakt, waarin het samenzijn met Indy centraal stond. Dat vonden wij zo mooi. Het ging als vanzelf, heel natuurlijk, een prachtige kwaliteit van Véronique om zo afgestemd te zijn op het gezin waar ze in terechtkomt.

De warme, liefdevolle herinneringen aan deze mooie bijzondere dag koesteren wij in ons hart, voor altijd. En daarvoor zijn we haar nog altijd heel dankbaar.

*Véronique Geers uit Culemborg is een van de fotografen die zich aangesloten heeft bij Stichting Still.

Stichting Still is opgezet door Melanie Plaggenmars, een fotografe die ooit een reportage maakte voor ouders die hun kindje verloren. Het werd een blijvende herinnering. Still heeft inmiddels ongeveer honderddertig fotografen die vrijwillig hun camera ter hand nemen. Om ouders een blijvende herinnering aan hun overleden kindje te geven. Mooie zachte beelden die een helende pleister kunnen zijn op hun zwaar beschadigde hart. Die hun kindje voor altijd bij zich kunnen dragen met ontroerende en mooie beelden. Wie een donatie wil doen of geld in wil zamelen voor de stichting, is van harte welkom. Meer weten? Neem contact op via info@stichtingstill.nl. Dringende vragen? Bel dan (085) 130 47 90 (24/7 bereikbaar).

het verhaal van esther