<     Terug naar nieuws overzicht

Iets met bloemen

Ik ben Karianne.  En wat ik het liefste doe? Iets met bloemen. En dat ‘iets met bloemen’ is sinds 2 jaar Karriefleur geworden.

Hoe mooi is het dat ik mijn gevoel en creativiteit kwijt kan in iets wat ik het liefste doe. De techniek is belangrijk. De basis voor het werken naar iets bijzonders, iets moois, iets met een verhaal.

Waar hield de persoon van en, waar hield hij of zij juist niet van. Een persoonlijke wens, iets wat niet standaard is verwerk ik in een bloemstuk. Soms vergeet ik de tijd, maar ik heb geen haast. Er moet liefde in, het is nooit standaard. Het ontstaat gewoon. Als ik het stuk dan bezorg en dankbaarheid en soms ook tranen zie bij de nabestaanden, dan besef ik weer, ‘dit is wat ik het liefste doe’.

Zo kreeg ik een keer de vraag om een rouwstuk te maken voor een echte paardenman. Een groot deel van zijn leven hield hij zich bezig met trainen van paarden. Ze vonden dat mijn stukken helemaal bij hem pasten. Natuurlijk, puur en vrij. Wat een mooi compliment was dat. Ik heb een hoefijzer verwerkt in het bloemstuk dat ik op houten balkjes had gemaakt.

Of een keer 3 vosjes in het bloemstuk van de 3 kinderen van meneer Vos. Of een kerstengeltje en sterretjes. Eigenlijk is alles mogelijk en daarom kom ik graag even bij de mensen thuis of bellen we om alles goed door te nemen.

Ik woon in Groet en heb een fijne werkplek in Warmenhuizen. Naast rouwwerk verzorg ik ook bruidswerk, en alles wat daarbij hoort.

Bloemstukken als cadeau met bijv. een fles wijn of chocolade erin verwerkt. Rond Moederdag en Kerst ben ik hier altijd lekker druk mee. Met Kerst en Pasen heb ik een workshop gegeven. Ik vond het zo leuk om te zien dat er zoveel creativiteit in mensen zit waar ze soms zelf geen weet van hebben.  Het was gezellig, met glühwein, soep en hapjes en in oktober staat er een herfstworkshop gepland.

Ook kun je bij Karriefleur een bloemen abonnement afsluiten. Iedere 2 weken bezorg ik dan bloemen in steeds weer een andere vaas. Ook voor bloemstukken op de balie van bedrijven kun je bij mij terecht.

Soms ben ik lang bezig met het zoeken naar de mooiste bloemen, de kleuren en andere natuurlijke materialen. Maar ik heb geen haast want er moet liefde in. Want wat ik het liefste doe? dat is íets met bloemen’.

 

 

 

 

Iets met bloemen