<     Terug naar nieuws overzicht

“Ik heb de mooiste baan van de wereld”

In 2006 ben ik mijn bedrijf begonnen; Marcel Bakkum Rouwvervoer. Naast het verzorgen van rouwvervoer bestaan mijn werkzaamheden uit het verzorgen van overledenen en het leveren van uitvaartkisten. En dat maakt dat ik nu al weer 16 jaar een ervaren en professionele partner ben voor uitvaartverzorg(st)ers. Bij een overlijden belt de uitvaartverzorg(st)er mij om te vertellen wat er op dat moment nodig is. Ik probeer dan altijd mee te denken en flexibel te zijn, dat is zeer belangrijk in de uitvaart, net als het altijd bereikbaar zijn. Ik ben erg blij met de mooie samenwerkingen die ik heb opgebouwd met de uitvaartverzorg(st)ers. Doordat ik met de meesten al vele jaren intensief samenwerk ken je elkaar goed en dat zorgt ervoor dat je samen meer kunt betekenen voor nabestaanden.

Chrysler Pacifica
Vaak denken mensen bij rouwvervoer alleen aan die mooie rouwauto die voor komt rijden op de dag van de uitvaart. Dat is ook zeker zo, maar rouwvervoer is zoveel meer. Het is ook de overledene ophalen vanaf de plek van overlijden en deze weer naar huis of naar een uitvaartcentrum brengen. Zo vervoer ik overledenen vanuit een ziekenhuis, maar bijvoorbeeld ook vanaf een vakantiepark aan de andere kant van het land. Dit noemen wij ‘overbrengen’ en dat doe ik met mijn ‘overbrengauto’, een niet al te opvallende maar zeer stijlvolle donkerblauwe Chrysler Pacifica.

Keuze
Mijn bedrijf is gevestigd in Limmen en daar staan alle rouwwagens. Daar is ook een koelruimte, een verzorg-ruimte en er staan uitvaartkisten op voorraad zodat we snel kunnen schakelen wat natuurlijk vaak nodig is. Omdat er in uitvaart tegenwoordig veel te kiezen valt bied ik ook veel keuze aan in rouwvervoer. Zo heb ik rouwwagens in de traditionele kleuren zwart en zilvergrijs, maar ook in wit, donkerblauw en bordeaux rood. En een heel bijzondere rouwwagen is mijn zwarte Cadillac Hearse uit 1966. Als nabestaanden het mooi vinden om zelf de rouwauto te besturen dan vind ik dat geen enkel probleem. Het is vaak juist indrukwekkend, als mensen dat zelf willen doen. Ik vind het ook altijd mooi als een nabestaande naast mij voorin in de rouwwagen plaatsneemt om de laatste rit met hun dierbare te maken omdat er dan vaak bijzondere en mooie gesprekken ontstaan. In mijn werk ben ik continu bezig met plannen. Flexibiliteit en goed kunnen schakelen is dan ook een must. Ik ben 24/7 bereikbaar en werk dus eigenlijk altijd. Overdag, regelmatig ’s nachts en natuurlijk ook in het weekend. Het contact met de nabestaanden vind ik bijzonder en een bijdrage aan hun afscheid te mogen leveren is voor mij heel waardevol. Daarom ben ik dankbaar dat ik dit werk mag doen. Ik heb de mooiste baan van de wereld!

Marcel betrekt de familie altijd overal bij
“Toen ik voor mezelf wilde beginnen ging ik op zoek naar een fijne, flexibele vervoerder die zou passen bij mij als persoon en bij mijn toekomstige manier van werken. Marcel is van het samenwerken en hij heeft ook nog eens een mooi aanbod qua rouwauto’s. En dat zocht ik! Samen naar de familie, samen verzorgen, samen overleggen. Hij ontzorgt, is een luisterend oor en denkt met je mee. Hij staat naast je. En hij is vaak echt van toegevoegde waarde voor de familie. Ook heel fijn; met Marcel komt er iemand binnen die ‘gewoon’ zichzelf is. Geen afstandelijke man in pak die alleen maar met een serieus gezicht zijn werk doet. Hij maakt een praatje, als het kan een grapje, hij is leuk met kinderen en hij heeft een zwak voor dieren. En wat voor mij, maar vooral voor de families heel prettig is; Marcel betrekt de familie altijd overal bij. En dat wordt enorm gewaardeerd. Hij werkt altijd met hart en ziel, bewaart de rust en staat altijd voor je klaar!“
– Ester Al

Niets is Marcel te veel!
“Ik leerde Marcel kennen toen hij nog werkte bij een garagebedrijf voor taxi’s en rouwvervoer. Een leuke frisse jongeman, die daar werkzaam was als monteur en chauffeur op de rouw- of volgwagens. We hadden een klik. Toen Marcel liet weten dat hij wel meer zou willen doen in het rouwvervoer zijn we met elkaar in gesprek gegaan wat resulteerde in de start van zijn eigen bedrijf Marcel Bakkum Rouwvervoer. Aangestoken door zijn enthousiasme sloten zich al snel meerdere uitvaartverzorgers bij hem aan en breidde hij zijn dienstverlening uit met overledenenverzorging. Dit deed hij zeer zorgvuldig en hij leerde snel. We hebben ook veel samengewerkt in opdracht van de politie bij treinongevallen. Dit is heftig en zwaar werk omdat het vaak jonge mensen betreft. Gelukkig konden wij elkaar goed opvangen en er samen over praten. Marcel is altijd bereid om te helpen, niets is hem te veel. Zijn auto’s zien er altijd piekfijn uit, net als hij zelf met zijn mooie, schone, witte overhemden. Daar zorgt zijn moeder voor!”
– Henny Stoop

Een goede raadgever in moeilijke situaties
“Marcel was voor mij niet alleen vervoerder, maar ook assistent, raadgever in moeilijke situaties en wij leerden veel van elkaar. Marcel voelde goed aan hoe ik families wilde begeleiden, niets was hem teveel. Na de melding, van een jonge jongen, die vrijwillig uit het leven gestapt was, reden wij dan ook met zijn tweeën naar Nijmegen om zijn lichaam op te halen. Zijn moeder had mij voor vertrek een gedichtenbundel meegegeven, welke haar zoon de laatste weken geschreven had. Op de heenreis las ik Marcel een voor een de gedichten voor. We waren onder de indruk van de wijze woorden en gedachten die deze 17 jarige bijzondere jonge man aan het papier toe had vertrouwd. Het voelde of we hem met de kilometer meer leerden kennen. Samen met Marcel legden wij hem even later, zoals we het zijn ouders beloofd hadden, zacht in de stoere houten kist, gemaakt door zijn vader. “Je mag naar huis,“ zei Marcel zacht en wij sloten samen de deksel. We reden terug naar Noord-Holland, stiller dan op de heenreis, ons voor te bereiden op verdrietige ouders, familie en vrienden. Het enige wat wij konden doen was een bijzonder kind veilig en liefdevol thuisbrengen. Zoals wij nog veel mensen terug naar hun geliefde zouden brengen”.
– Gijsje Teunissen

Marcel Bakkum Rouwvervoer

Zuidkerkenlaan 2a
1906 AC Limmen
T: 06-12241471 (24/7)
E: info@marcelbakkum.nl
W: marcelbakkum.nl

“Ik heb de mooiste baan van de wereld”