<     Terug naar nieuws overzicht

Nabestaanden hebben de ervaring ‘’dichterbij’’ te zijn bij de overledene

José Glas van Rouwdoeken weet als geen ander hoe mooi een opbaring kan zijn met gebruik van rouwdoeken en rouwtextiel. De rouwdoeken, ook wel wades genoemd, zijn een mooi alternatief voor een kist. Het is niet verplicht een overledene hierin op te baren. Een wade is een zachte doek waarin het lichaam van de overledene kan worden gewikkeld. Veel nabestaanden hebben de ervaring ‘’dichterbij’’ te zijn bij de overledene ten opzichte van een kist met hoge zijkanten. Zacht, passend bij de persoon en aanraakbaar.

Iedere dag tijdens de afscheidsweek, kan je de wade verder dichtgevouwen, zodat je stap voor stap afscheid neemt van diegene die je lief is.

Onder ‘rouwtextiel’ valt alles wat van stof is en wat je kunt gebruiken bij rouw, uitvaart en afscheid. Bijvoorbeeld een klein tasje van dezelfde stof als waar je geliefde in begraven of gecremeerd wordt. José ontwikkelde ook de herinneringsvlecht die je meegeeft aan de overledene, voorzien van lieve en mooie woorden.

Meer informatie of een kijkje nemen bij José? Dit kan tijdens de Funeral Friday in Heiloo of via de website www.rouwdoeken.nl

 

Nabestaanden hebben de ervaring ‘’dichterbij’’ te zijn bij de overledene