<     Terug naar nieuws overzicht

“Verbind je met je eigen kwetsbaarheid en hervind je wijsheid en je levenskracht”

‘Lieve Werner, je hebt me op mijn stilste punt gebracht.’

Op een warme zomeravond in 2014 is ineens het moment daar dat ik mijn man op 38 jarige leeftijd moet laten gaan. Zachtjes glijdt hij bij me weg, zijn levenloze handen blijven achter in de mijne. In het serene moment van overgaan voel ik me vervuld van liefde en tegelijkertijd overspoeld door verdriet en ongeloof.

Ontwrichting
Alle grond werd onder mijn voeten weggeslagen. Ik bleef achter met 3 kinderen van 2, 4 en 6 jaar. En met ons 4e kindje in mijn buik, die zou opgroeien zonder ooit zijn vader te kennen. Ik voelde dat met de dood van mijn man ook een stuk in mezelf doodging. Nu ik zo gebroken was van binnen kwam ook andere pijn naar boven. Oude emoties die ik goed weggeborgen had, waardoor ik steeds een beetje meer van mijn ware Zelf verwijderd was geraakt.

Pad van healing
Ik besefte hoe cruciaal het was, voor mij én voor de kinderen, om dit te helen. Om de verbinding met mezelf en met het leven te herstellen, om weer echt vanuit mijn hart aanwezig te kunnen en durven zijn. Ik heb van de natuurvolkeren mogen leren, hoe we de veerkracht van ons hart, van de liefde in onszelf kunnen openen en zo de dood als healing kunnen ervaren. De dood van mijn man heeft mij uitgenodigd thuis te komen in mezelf, in de sprankeling van mijn hart, en me werkelijk te verbinden met mijn zielspad.

Kinderen en de dood
Ik leerde onze kinderen dat de dood niet het einde is, maar een verandering van vorm. Dat liefde altijd blijft bestaan en we de verbinding blijven ervaren met papa, elk op onze eigen manier. Zo is het boek ‘Een stralende papa ontstaan’. Een prachtig geïllustreerd boek waarin papa-elf ziek wordt, sterft en papa-engel wordt. Ieder elfje krijgt van papa-engel een boodschap mee over de sprankelende levensbron in hun eigen hart. Zo ervaart elk elfje op eigen wijze de blijvende verbinding.

Praktijk
In mijn praktijk begeleid ik vanuit mijn ervaring volwassenen en kinderen om de veerkracht van hun hart weer te openen na een intense gebeurtenis of trauma. Via een healingtraject transformeren we de pijnen en blokkades op de diepste lagen. Zo herstel je de verbinding met je essentie en met wat het verlies of de gebeurtenis jou mag brengen. Je verbindt je weer met het licht en de oerkracht in jezelf en hervindt de zin en ruimte om voluit te leven, vanuit je Bron.

www.suzannekuit.nl

“Verbind je met je eigen kwetsbaarheid en hervind je wijsheid en je levenskracht”