De Kunst van Verwerking

De kunst van verwerking betekent het jezelf toestaan tijd te nemen om je emoties de ruimte te geven, hoe dat er voor jou ook uit ziet. Je zou het ook levenskunst kunnen noemen, de kunst om een manier te vinden om met ingrijpende veranderingen, verdriet of verlies om te leren gaan. En daarmee de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Rouw gaat niet om loslaten zoals je vaak hoort, maar is een proces waarin je ontdekt en leert hoe jij het beste met jouw verlies om kunt gaan. En dat is een ontdekkingsreis die er voor iedereen anders uit ziet.

Margje van der Lei van De Kunst van Verwerking biedt diverse manieren van ondersteuning rondom verlies en rouw, o.a. met coaching en intuïtief schilderen. Daarnaast biedt ze ondersteuning met beeldende begeleiding tijdens de laatste (terminale) levensfase, zowel voor degene die ziek is als voor naasten. Dat kan thuis, in het ziekenhuis, een hospice of andere zorginstelling. In plaats van woorden kan iemand zich vrij uitdrukken door middel van kleuren, beelden en symbolen. Daar is geen creatieve ervaring voor nodig en wordt vaak omschreven als een helend proces.

“Dat je door iets te schilderen nieuwe inzichten in je situatie krijgt, heel bijzonder”.

Beeldende Begeleiding | De Kunst van Verwerking
“Wat heerlijk ontspannend dit, lekker schilderen en even niet hoeven nadenken over mijn ziekte”. Mevrouw D. tijdens een ziekenhuis opname.

Wandelcoaching | De Kunst van Verwerking
“Praten over moeilijke onderwerpen gaat voor mij makkelijker tijdens het wandelen. Wat ik fijn vond is dat Margje me de symboliek in de natuur liet ervaren”.
“Letterlijk en figuurlijk ruimte kunnen geven aan mijn gedachten en emoties, dat was bevrijdend”.

Workshop | De Kunst van Verwerking
Individueel | Groepen | Teambuilding

“Dat je door iets te schilderen nieuwe inzichten in je situatie krijgt, heel bijzonder.”

”Fijn om dit als team met elkaar te kunnen doen en elkaar op een hele andere manier te leren kennen”

Vragen? Mail naar info@dekunstvanverwerking.nl

Drijfveer
Eén van de meest confronterende en hartverscheurende vragen die mijn zoon aan mij stelde toen hij kanker had. Hij was 4 toen hij ziek werd en 6 jaar toen hij me deze vraag stelde.
Wat ik me niet realiseerde was dat we als gezin toen al door een rouw periode gingen. En dat rouw een zoveel breder begrip is dan ‘alleen maar’ rond het overlijden van een kind, partner, ouder of andere dierbare.

Mijn zoon overleefde 3 recidieven en is nu 25 jaar; zoveel om dankbaar voor te zijn. Deze en andere ervaringen hebben mij gemotiveerd en geïnspireerd om me te ontwikkelen als coach rondom verlies en rouw met kunstzinnige activiteiten. En zo is de naam ‘De Kunst van Verwerking’ geboren.

Margje van der Lei
Heerhugowaard
info@dekunstvanverwerking.nl
www.dekunstvanverwerking.nl

De Kunst van Verwerking