<     Terug naar nieuws overzicht

BijHuub: Genieten en samenzijn

Op een magische plek aan de rand van het bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar ligt een bijzonder landgoed: BijHuub. In 2015 werd het landgoed, ooit een koeienboerderij, eigendom van ondernemer Errol Huub Dekkinga. Hij transformeerde het tot een multifunctionele plek voor verschillende gelegenheden, waaronder feesten, partijen, vergaderingen, uitvaarten en condoleances.

“BijHuub kan alles. En daarbij zijn samenzijn en genieten de sleutelwoorden”, vertelt eigenaar Errol Huub Dekkinga. 25 jaar geleden begon deze inspirerende ondernemer met zijn staalbouwbedrijf D-Tech Staalbouw, dat interieurs voor restaurants en winkels creëert in Nederland en zelfs de Benelux. Het landgoed op het bedrijventerrein was in eerste instantie aangekocht om het staalbedrijf uit te breiden. Het bleek een impulsieve actie.

Errol: “De aanrijroute was verre van optimaal voor vrachtwagens. Toen ik mij dat realiseerde betekende dat dus dat uitbreiding van mijn staalbedrijf hier geen logische stap was. Het typeert wel hoe ik ben: impulsief en enthousiast. Toen ben ik gaan nadenken wat ik wilde met de plek. Na vele kopjes koffie en gesprekken met vrienden en familie op deze magische plek, leek het een goed plan om een keer een feest te organiseren. Met een simpele bar, goede muziek en lekkere hapjes was het een topfeest. Niemand had last van ons en iedereen genoot volop.

Dat bracht mij op het idee om deze geweldige locatie om te toveren tot een veelzijdige locatie waar ik veel mensen kan ontvangen en bij kan dragen aan een onvergetelijke beleving. Met veel fantasie, heel hard werken en hulp van vrienden en familie is dit gelukt! Samenzijn BijHuub. Dat is wat wij hier doen. Genieten en beleven. Met een glimlach en een traan.”

BijHuub verwijst naar de tweede naam van Errol. “Mijn vrienden noemen me ook vaak Huub. En eigenlijk vind ik mijzelf ook meer een Huub dan een Errol. De keuze was dus snel gemaakt: BijHuub moest het worden.”

Veel mogelijkheden
Als je het landgoed van BijHuub bezoekt, stap je in een betoverende wereld. Met drie binnenruimtes en een prachtige grote tuin zijn de mogelijkheden groot. Errol: “De authentieke sfeer in de met zorg ingerichte ruimtes geven een bijzondere ervaring. Het is relaxed. Niets moet en bijna alles kan. Onze ruimtes De Stal, De Boerderij en Het Tuinhuis zijn geschikt voor 40, 100 en 120 personen. Het is ook mogelijk om De Stal en Het Tuinhuis met elkaar te verbinden. We plaatsen dan een tent. Dan kunnen er maximaal 300 mensen overdekt aanwezig zijn.

De combinatie van binnen- en buitenruimtes bij BijHuub zorgt voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor grote- en kleine evenementen. Uiteraard zijn er ook veel mogelijkheden voor een hapje en een drankje. Ons team doet er alles aan iedere vorm van samenzijn tot in de puntjes te verzorgen.”

De enthousiaste ondernemer heeft nog veel meer ideeën en is nog lang niet klaar met het verder ontwikkelen van deze prachtige locatie aan de rand van Alkmaar. Errol sluit af: “Ik zeg altijd, ik kan tegen iedereen heel hard schreeuwen: Bij Huub kan alles!” Maar mensen moeten het voelen. Dat kan alleen door langs te komen. Ervaar het zelf. Je bent van harte welkom!”

Benieuwd? Kijk op www.bijhuub.nl voor meer informatie.

BijHuub: Genieten en samenzijn