<     Terug naar nieuws overzicht

“Had ik dit maar eerder geweten…”

Dat horen de medewerkers en vrijwilligers van ‘tHuis Lioba in Egmond-Binnen regelmatig: “…want het was ook iets geweest voor Henk!” De gasten die er eerder kwamen – en vaak al meerdere keren – hebben grote waardering voor de bezielde zorg die ze er kregen.

‘tHuis Lioba is een kleinschalig respijthuis in Egmond-Binnen, voor mensen die tijdelijk (palliatieve) zorg buitenhuis nodig hebben. Vaak zijn dit mensen met kanker of neurologische aandoeningen als Parkinson of MS. Ook mensen die na een operatie moeten herstellen, kunnen er terecht. De zorg – in brede zin – wordt gegeven door een team van professionals en gedreven vrijwilligers.

Privacy en contact met anderen
In ’tHuis Lioba ga je een andere wereld binnen. Stel je voor: via een oprijlaan kom je bij een klein kloostercomplex, op een unieke locatie tegen de duinen. In het hart van het klooster huist ‘tHuis Lioba, met vier comfortabele gastenkamers om een centrale woonkeuken. Elke kamer heeft een eigen terras aan de prachtige binnentuin. Het is een oase van rust.

‘tHuis Lioba biedt naast de privacy van een eigen kamer ook de verbinding van de gezamenlijke woonkeuken. Wie dat prettig vindt, kan daar anderen ontmoeten. De reguliere zorg wordt aangevuld met ontspanning, bezinning en plezier. Samen een spelletje doen, een wandeling door de duinen, genieten van live muziek, helpen bij het koken… Levensverhalen komen daarbij los.

Eigen regie over verblijf
De gasten van ‘tHuis Lioba hebben de eigen regie over hun verblijf. Het moet hen zoveel mogelijk het gevoel geven thuis te zijn. Dat gaat soms zelfs verder, dat mensen zeggen: “Het leek wel vakantie!” Respijtzorg wordt over het algemeen (gedeeltelijk) vergoed vanuit de zorgverzekering, Wmo, Wlz of PGB.

Als vrijwilliger je talenten naar boven halen
In ‘tHuis Lioba vervullen de vrijwilligers een centrale rol: in zorgtaken, de keuken, de tuin etc. Hun persoonlijke talenten en wensen staan daarbij voorop. Een professionele zorgachtergrond is fijn, maar niet noodzakelijk. Passie en betrokkenheid bij de gasten wél. Mensen die zich hierin herkennen en in deze bijzondere omgeving hun talenten willen ontplooien, zijn van harte welkom!

Voor informatie: Monique Krom/Carola Stoutjesdijk/Judith Peereboom
072-2029163, info@thuis-lioba.nl
www.thuis-lioba.nl.

“Had ik dit maar eerder geweten…”